<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3177832754507810153\x26blogName\x3dZaman%C4%B1n+Ahileri\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://ahiler.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://ahiler.blogspot.com/\x26vt\x3d-2171230927476055672', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
Sitemiz 2008 Eylül ayından itibaren KAİNATAMEKTUP.com adresinden hizmet vermektedir.
Zaman zaman buraya da kayıt girilmektedir.

<$BlogDateHeade12/19/2007

<$BlogItemBody$

[Taslak metindir. Bir anketle hem değerlendirme hem de ön kayıt yapıyoruz, ilgilenenler Cihadmeric@gmail.com adresinden anket isteyebilir.]
1- Esnaflar arası yardımlaşmayı sağlamak. Zamanın gereklerine uygun işletme tanıtım faaliyetleri düzenlemek.
(Örnek; Toplu olarak reklam tabelası kiralanması, ortak Radyo ve TV reklamı, İnternet ortamında dernek sitesi oluşturarak tanıtım faaliyetlerinin yapılması.)
2- Kalfa ve çırakların eğitimine katkıda bulunmak. Gençlerin günün şartlarına uygun donanımda yetişmelerini sağlamak. Çalışan gençliğin barınma ihtiyacına yardımcı olmak ve onlara yönelik sosyal programlar düzenlemek.
3- Ticari ahlak kuralları belirlemek. Bu kurallara uyan esnafın tanıtılması ve ödüllendirilmesi. Ahlak kurallarına aykırı hareketi tespit edilen esnafın kınanarak üyelikten ihraç edilmesi.
4- İşveren ve işgören arasında iletişimin sağlanması. İşletmelerde huzurlu çalışma ortamının oluşturulmasına katkıda bulunmak.
5- Yeni iş olanaklarının takibi ve genç girişimci işverenlerin ortaya çıkabilmesini sağlamak. İmkanlar oluşturarak yeni iş kapıları açmak.
6- İşsiz olanların iş bulabilmelerine yardımcı olmak. Vasıfsız konumda olanların yeteneklerine uygun vasıflı işçi olması için mesleki danışmanlık hizmeti vermek ve gereken eğitim programları düzenlemek.
7- Engelli vatandaşlarımızın kendilerine uygun iş bulabilmelerini sağlamak ve onların sosyal yaşama katılmalarına yardımcı olmak.
8- Esnafı kanun ve yönetmelikler konusunda bilgilendirmek. Esnaflar arasında bilgi paylaşımını sağlamak. Esnaf ile resmi kurumlar arasında doğru ilişki kurulmasına yardımcı olmak.
9- Toplantılar düzenleyerek; manevi ve milli değerlerin korunmasına, kişisel gelişime,kaynaşmaya ve yardımlaşmaya öncülük etmek.
10- Ahilik ve Mesleki Eğitim konusunda akademik çalışmalara destek olmak.Çağın şartlarında “Ahilik” geleneğinin yeniden yaşanılır kılınmasını sağlamak. Bilgi paylaşımı için kitap ve dergi çıkarmak.
11- Toplumsal sorumluluğun ve Ahilik geleneğinin gereği olarak; yolcu, garip, fakirlerin gözetilmesi. Güçlü bir yardımlaşma geleneğinin oluşturulması. Özellikle kimsenin ulaşamadığı muhtaç kişilere yardım etmenin yollarının aranması.Ayrıca anlık veya kısa süreli yardımların ötesine geçerek yardım alan kişilerin yardım verecek hale getirilmesi için mücadele etmek.
12- “Alış-Verişi adaletli olanın yolu da doğru olur.”düsturunca,Ahilik geleneğinin sosyal yaşamı bütün olarak kuşatan ve her alanda söyleyecek sözü olan toplumsal bir kalkınma projesi olduğunu icraatlarla göstermek.
13- Çok sayıda dernek ve vakıf varken neden bir tane daha kuruluyor?
Vakıf medeniyeti kurmuş büyüklerimizden ilham alarak yola çıktık. Ne kadar çok sivil toplum kurumu olursa o nispette insanlığa katkı olacaktır. Bizler toplumun hayrına mücadele eden tüm kişi ve grupları seviyoruz, iyilik üretmek için yapılan samimi tüm hizmetleri destekliyoruz.

Etiketler:

/div>
id="comments">

<$I18NNumCommen0 Yorum
<$CommentPager$ <$BlogItemCreatYorum Gönder

<$BlogItemFeedLKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]gItemCommegItemBackliass="comment-timestamp"> &lhttp://ahiler.blogspot.com/8NHome$> nd #comments -->